2016-10-26 20:44

ULTIMA ORA


Eurodeputaţii şi-au ales noul preşedinte

 |  15:46
Eurodeputaţii şi-au ales noul preşedinte

Germanul Martin Schulz, membru al grupului social-democrat al Parlamentului European a fost ales noul preşedinte al instituţiei pentru următorii doi ani şi jumătate, anunţă Deutsche Welle.

Principala promisiune făcută de acesta în campania anterioară alegerii o constituie creşterea rolului politic pe care PE îl are în prezent.

Schulz a precizat că doreşte amplificarea comunicării cu Comisia Europeană şi Consiliul de Miniştri, dar şi cu liderii politici ai ţărilor membre UE. Martin Schulz îi succede astfel polonezului Jerzy Buzek, care a ocupat funcţia în ultimele 30 de luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: presedinte PE, presedinte Parlament European, Martin Schulz presedinte PE, Schulz social democrat, comunicare institutii europenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Președintele PSD Călărași a murit la doar 42 de ani Președintele organizației județene a PSD Călărași a decedat azi la doar 42 de ani. Dan Eugen... 12 Oct 2016 | (0)
Moldovenii îl vor pe rusofilul Dodon, nu un președinte unionist Cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova... 12 Oct 2016 | (0)