2017-01-21 15:23

ULTIMA ORA


Evaluarea naţională sub supraveghere video

 |  19:41
Evaluarea naţională sub supraveghere video

Secretarul de stat în MECTS, Oana Badea, a declarat, joi, la Alba Iulia, că examenul de evaluare naţională, susţinut de elevii din clasa a VIII-a, se va desfăşura sub supraveghere video şi pentru organizarea acestuia vor fi luate toate măsurile "validate în acest an la bacalaureat".

Oana Badea a spus că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi-a propus ca obiectiv realizarea unei corecte ierarhizări a elevilor care au acces la liceu în baza acestui examen, informează Mediafax.

"Şi examenul de evaluare naţională se va desfăşura sub supraveghere video şi toate măsurile organizatorice care au fost cunoscute şi validate în acest an la bacalaureat vor fi folosite şi la evaluarea naţională. Corecta ierarhizare a copiilor care au acces la liceu în baza acestui examen este un obiectiv", a spus Badea.

Întrebată dacă în momentul de faţă nu există corectitudine în desfăşurarea evaluării naţionale, Oana Badea a răspuns că "oamenii din sistem" trimit ministerului "semnale că de multe ori rezultatul poate fi viciat".

"Oamenii din sistem ne trimit semnale că de multe ori rezultatul poate fi viciat", a afirmat Badea.

În acest an, la examenul de bacalaureat s-au înregistrat rezultate catastrofale, în condiţiile în care candidaţii nu au putut copia, fiind monitorizaţi în săli cu camere video . Astfel, rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an au fost cele mai slabe din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiere şi şcoli fără niciun candidat admis.

Deşi rezultatele ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă, iar numărul celor eliminaţi pentru fraudă şi prezenţa camerelor de supraveghere în clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici în sesiunea a doua, numită "de toamnă", nu s-au înregistrat rezultate mai bune, situaţia arătând în continuare lipsă de pregătire şi dezinteres din partea elevilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image