2016-12-05 22:51

ULTIMA ORA


Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro

 |  08:28
Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro

În urma acuzaţiilor de incapacitate şi ipocrizie, executivul german a încercat luni să scape de responsabilitatea erorii de contabilitate de 55 de miliarde de euro. După observațiile aduse Greciei pentru practicile de raportare incorectă, eroarea germanilor a declanșat un val de critici.

Autoritățile germane au identificat eroarea la o "bancă rea" înfiinţată în 2009, după naţionalizarea Hypo Real Estate (HRE).

Ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble a cerut explicații conducerii HRE în legătură cu greşeală de contabilitate care a dus la supradimensionarea datoriilor totale ale Germaniei cu 55 de miliarde de euro.

"Banca rea" a preluat activele neperformante la naţionalizarea HRE, de 173 de miliarde de euro, garantate de statul german.

Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro
zoom
Ponderea anticipată a datoriilor în PIB va fi de 81,1%, cu 2,6 puncte procentuale mai mică faţă de estimarea precedentă, ca urmare a rectificării erorii.

Ministrul german de Finanţe va cere explicații miercuri și reprezentanţilor PricewaterhouseCoopers (PwC) care au vizat raportul.

Deși Martin Kothaus, purtătorul de cuvânt al ministrului de Finanţe, a încercat să explice situația și să respingă orice vină, presa germană l-a ridiculizat pe Schaeuble, afirmând că eroarea de 55 de miliarde de euro pune Berlinul în aceeaşi categorie cu guvernul grec, informează Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-03

TAGURI: Wolfgang Schaeuble, Germania, eroare, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ce șanse are Angela Merkel să obțină un nou mandat de cancelar Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se... 25 Noi 2016 | (1)
Alertă de călătorie MAE pentru Germania: Piloţii Lufthansa, în grevă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care informează... 23 Noi 2016 | (0)