2018-10-17 08:30


Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro

 |  08:28
Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro

În urma acuzaţiilor de incapacitate şi ipocrizie, executivul german a încercat luni să scape de responsabilitatea erorii de contabilitate de 55 de miliarde de euro. După observațiile aduse Greciei pentru practicile de raportare incorectă, eroarea germanilor a declanșat un val de critici.

Autoritățile germane au identificat eroarea la o "bancă rea" înfiinţată în 2009, după naţionalizarea Hypo Real Estate (HRE).

Ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble a cerut explicații conducerii HRE în legătură cu greşeală de contabilitate care a dus la supradimensionarea datoriilor totale ale Germaniei cu 55 de miliarde de euro.

"Banca rea" a preluat activele neperformante la naţionalizarea HRE, de 173 de miliarde de euro, garantate de statul german.

Executivul german a făcut o eroare de 55 de miliarde de euro
zoom
Ponderea anticipată a datoriilor în PIB va fi de 81,1%, cu 2,6 puncte procentuale mai mică faţă de estimarea precedentă, ca urmare a rectificării erorii.

Ministrul german de Finanţe va cere explicații miercuri și reprezentanţilor PricewaterhouseCoopers (PwC) care au vizat raportul.

Deși Martin Kothaus, purtătorul de cuvânt al ministrului de Finanţe, a încercat să explice situația și să respingă orice vină, presa germană l-a ridiculizat pe Schaeuble, afirmând că eroarea de 55 de miliarde de euro pune Berlinul în aceeaşi categorie cu guvernul grec, informează Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-03

TAGURI: Wolfgang Schaeuble, Germania, eroare, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...