2017-01-21 23:33

ULTIMA ORA


Expert italian: „Războiul cu Iranul este inevitabil”

 |  14:15
Expert italian: „Războiul cu Iranul este inevitabil”

Politologul italian Giulietto Chiesa a declarat că războiul împotriva Iranului este aproape inevitabil, anunţă ITAR-TASS.

„Dacă acum doi sau trei ani, un război împotriva Iranului reprezenta doar o perspectivă vagă, în prezent probabilitatea unui conflict cu Iranul este de aproape 100%”, a declarat Chiesa. Acesta a precizat că „va fi un război mare şi riscant pentru toţi cei implicaţi”. Expertul italian a infirmat scenariul potrivit căruia actualii lideri din Iran pot fi eliminaţi cu uşurinţă, precizând că această ţară „nu va rămâne fără apărare”.

În privinţa Rusiei, Chiesa a precizat că interesele acestui stat nu vor fi iniţial afectate. „O altă problemă este posibila recurgere la armele nucleare în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse şi slăbirea situaţiei din Caucazul de Sud. Aceasta desigur va afecta în mod negative interesele ruse”, a concluzionat Chiesa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: razboi Iran, conflict Rusia, razboi arme nucleare, conflict inevitabil, politolog Italian, Giulietto ChiesaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image