2019-01-24 04:30


Explozie puternică într-un bloc din Bacău. Au fost găsite trei victime VEZI FILM

 |  12:09
Explozie puternică într-un bloc din Bacău. Au fost găsite trei victime VEZI FILM

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, marţidimineaţă, într-un bloc de patru etaje din municipiul Bacău, în urma căreia aufost afectate şi autoturisme aflate în apropiere. La faţa locului, s-au aflatambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bacău, precum şi maşini ale serviciilor deintervenţie.

Explozia s-a produs laparterul blocului şi este posibil să fi fost afectată şi structura derezistenţă a blocului, în condiţiile în care s-au dărâmatpereţii unor apartamente, imobilulnemaiputând fi locuit.

Pompierii din Bacău au reuşit, marţi, în jurul orei 10.15, să stingăincendiul care a urmat exploziei puternice produse la parterul unui bloc depatru etaje din municipiul Bacău, prefectul judeţului, Constantin Scripăţ,afirmând că deflagraţia s-ar fi putut produce de la reţeaua de gaze.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Bacău, în primă fază au fost descoperite trei victime, care au fost transportate la Spitalul din Bacău, ultima dintre acestea fiind prinsă sub dărâmături la parterul blocului , unde a avut loc deflagraţia . Cel puţin două victime au arsuri, una dintre acestea, un bărbatde peste 50 de ani, având arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului.Prognosticul în cazul evoluţiei stării de sănătate a victimelor rămâne rezervat.

La ora transmiterii acestei ştiri, victimeleau ajuns la spital şi, potrivit medicilor, două dintre ele sunt în stare gravă ,având politraumatisme şi arsuri de gradele doi şi trei şi urmând să fie duse însălile de operaţii.

Cea de-a treia victimă, o femeie, a suferit o intoxicaţiecu fum, medicii spitalului fiind pregătiţi să primească şi altevictime dacă ar mai fi găsite.

Locatari din blocul afectat de explozie susţin că se simţea miros de gazepe scara blocului de câteva săptămâni.

Prefectul de Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat că explozia de pe strada Martir Horea dinmunicipiul Bacău a fost foarte puternică şi s-ar fi produs de la reţeaua degaze, la ora actuală toate familiile din scara afectată de incendiu şiexplozie fiind evacuate. Potrivit prefectului, la ora actuală, la faţa loculuiurmau să sosească şi reprezentanţi ai E.ON Gaz, în condiţiile în care ardea cuflacără deschisă o ţeavă de gaze.

"Se pare că flacăra a fost stinsă în acest moment. Să vedem maideparte, se lucrează", a afirmat prefectul, care a apreciat că situaţaieste foarte gravă şi a spus că se vor lua toate măsurile pentru cazarealocatarilor blocului afectat de explozia puternică şi de izolare a zonei.

Primarul municipiului Bacău,Romeo Stavarache, a declarat că autorităţileîi pot caza pe locatari în cămine şi în două apartamente care în prezent suntlibere.

ISU Bacău:Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze

Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze şi aafectat mai grav cinci apartamente, afirmăreprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

Potrivit surselor citate, o comisie formată din specialişti ai companiei degaz, ai Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă urmează săfacă o anchetă şi să evalueze în ce măsură a fost afectată structura derezistenţă a imobilului, în condiţiile în care deflagraţia a afectat scara A,la parter şi la etajul întâi al blocului, fiind avariate mai grav cinciapartamente, din care două au fost distruse în totalitate.

În urma deflagraţiei puternice, aufost sparte geamurile unor imobile din apropiere şi au fost avariate maşiniaflate în zonă.

Reprezentanţii ISU au mai spus că în urma exploziei branşamentul de gaze afost aruncat în aer, astfel că deconectarea de la reţeaua de gaze a fost făcutăcu întârziere pentru că echipele de intervenţie au fost nevoite să închidăgazele dintr-o altă zonă.

Conform reprezentanţilor ISU Bacău, scara de bloc nu va fi locuită înurmătoarele zile, autorităţile găsind deja locaţia unde să fie cazate familiiledin imobilul afectat de explozie, sinistraţii urmând să primească hrană petoată perioada cât vor sta acolo.

Prefectul de Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat că blocul a fost deconetat şi de la reţeaua deenergie electrică.

Potrivit lui Gheorghe Acăr, de la Inspectoratul de Stat în ConstrucţiiBacău, planşeul dintre parterul şi etajul întâi al blocului este prăbuşit, întimp ce structura etajelor 2 - 4 nu a fost afectată. El nu a putut aprecia câtva dura operaţiunea de reconstrucţie a blocului, dar a spus că va fi cusiguranţă de durată.

Locatari din blocul afectat de explozie au susţinut că se simţea miros degaze pe scara blocului de câteva săptămâni, dar că nu a intervenit nimenipentru remedierea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...