2019-03-19 08:43


Fabrica Opel din Antwerp va fi închisă, din lipsa unui investitor

 |  11:55

Fabrica deasamblare a Opel din Antwerp, Belgia, va fi închisă la sfârşitul acestui an,după ce căutarea unui investitor s-a încheiat fără niciun rezultat, a anunţat,luni, constructorul auto german deţinut de grupul General Motors (GM).

Potrivit GM,fabrica din Belgia ar fi avut un viitor dacă ar fi fost găsit un investitorpână la sfârşitul lunii septembrie, dar Opel a anunţat luni că niciunul dintreposibilii investitori nu a propus un plan adecvat.

Producţia dela Antwerp va continua până la sfârşitul acestui an, în conformitate cu planulde restructurare, apoi fabrica va fi închisă, a precizat Opel.

GM asurprins anul trecut liderii politici de la Berlin după ce a renunţat laplanurile de vânzare a unei participaţii de 55% la Opel către un consorţiuformat de producătorul canadian de piese auto Magna şi banca rusească Sberbank,preferând în schimb să păstreze compania şi să o restructureze. Diviziaeuropeană a GM trece printr-un proces dur de restructurare, care prevededesfiinţarea a 8.300 de locuri de muncă, din cele aproximativ 50.000 pe care leasigură în total.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...