2017-01-20 11:47

ULTIMA ORA


Facebook şi autorităţile americane, acord asupra confidenţialităţii

 |  10:08
Facebook şi autorităţile americane, acord asupra confidenţialităţii

În urma acuzației la adresa Facebook de încălcare a confidenţialităţii datelor utilizatorilor, autorităţile americane şi reprezentanții rețelei sociale au anunţat marţi încheierea unui acord menit să pună capăt urmăririi penale lansate de către Comisia Federală de Comerţ (FTC).

Utilizatorii care îşi aleseseră ca datele lor să fie private erau nemulțumiți de faptul că, până în prezent, Facebook putea aduce site-ului orice modificări considera că l-ar îmbunătăţi, urmând ca cei înscriși în rețeaua socială să schimbe înapoi setările pe care nu le doresc.

'Regulamentul propus prevede ca Facebook să ia mai multe măsuri pentru a se asigura că îşi va respecta promisiunile în viitor, inclusiv (...) cererea unui consimţământ expres din partea utilizatorilor înainte ca informaţiile lor să fie dezvăluite, în plus faţă de ceea ce este prevăzut în setările de confidenţialitate', precizează un comunicat al FTC. Mark Zuckerberg a recunoscut, marţi, pe blog, că Facebook, o reţea cu peste 800 de milioane de utilizatori pe plan mondial, a comis 'o serie de erori', inclusiv 'o implementare defectuoasă atunci când am schimbat modelul de confidenţialitate acum doi ani', schimbări care 'au umbrit adesea o mare parte din munca bună pe care am facut-o'.

Potrivit acordului, Facebook trebuie să obţină aprobarea utilizatorilor înainte de a schimba modul în care datele lor sunt dezvăluite şi să se supună unor verificări independente ale practicilor sale în acest domeniu pe următorii 20 de ani. FTC a 'încheiat de curând acorduri cu Google şi Twitter care ajută la elaborarea unor noi standarde de confidenţialitate în industria noastră.(…) Astăzi, FTC a anunţat un acord similar cu Facebook. Acest lucru înseamnă că ne luăm un angajament clar şi de lungă durată de a face ceea ce am încercat întotdeauna şi plănuim să facem şi în continuare, şi anume să oferim (utilizatorilor) instrumentele necesare pentru a controla cine le accesează datele', a explicat fondatorul Facebook, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-05

TAGURI: Facebook, acordComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image