2017-01-18 12:29

ULTIMA ORA


Falsificatori de bancnote reţinuţi de DIICOT

 |  14:17
Falsificatori de bancnote reţinuţi de DIICOT

Şapte persoane din Bucureşti au fost aduse la audieri în urma unor percheziţii efectuate astăzi de procurorii DIICOT. Aceştia aveau informaţii despre existenţa unei adevărate bande care se ocupa cu contrafacerea de bancnote.

La trei dintre locaţiile unde au descins procurorii au fost identificate şi ridicate aparatură şi utilaje profesionale de tipărit. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna decembrie 2011, sub conducerea lui Mircea Ioan Botă membrii grupării, au falsificat bancnote de 10 lei, obţinând în acest fel beneficii subtanţiale. Falsificatorii foloseau aparatură profesională de tipărit, prin metoda serigrafierii, iar contrafacerea era realizată pe suport de plastic.

În plus, aceştia aveau grijă să folosească materie primă de cea mai bună calitate, reuşind să tipărească bancnote ce păreau autentice. Banii astfel tipăriţi au fost folosiţi pe raza Capitalei, la diverse cumpărături. Procurorii au anunţat că au retras deja din circulaţie un număr de 4.000 de bancnote false. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată, precum  şi pentru deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ROMANUL DIN POPOR
03 Feb 2012

Tot degeaba,daca nu are n ici-un rezultat.

Adauga un comentariu

Random image