2017-01-18 20:48

ULTIMA ORA


Familia Ceauşescu pierde procesul intentat Teatrului Odeon privind folosirea mărcii ‘Ceauşescu’

 |  16:54
Familia Ceauşescu pierde procesul intentat Teatrului Odeon privind folosirea mărcii ‘Ceauşescu’

Moştenitorii familiei Ceauşescu au pierdut, laTribunalul Bucureşti, procesul intentat Teatrului Odeon din Capitală în care aureclamat folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul"Ultimele ore ale lui Ceauşescu", informează un comunicat al instituţieide spectacole.

TribunalulBucureşti a respins, în data de 7 iulie, acţiunea promovată de moştenitoriifamiliei Ceauşescu în cauza având ca obiect găzduirea spectacolului"Ultimele ore ale lui Ceauşescu" împotriva Teatrului Odeon dinCapitală.

Instanţaa constatat că nu a fost încălcat dreptul la marcă, argument pe care reclamanţii îlinvocaseră. Valentin Ceauşescu a dat în judecată Teatrul Odeondin Bucureşti anul trecut, pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu"în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu".

TeatrulOdeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiascăspectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a argumentatcă spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat.

ValentinCeauşescu a chemat Teatrul Odeon în judecată, cerând daune morale simbolice deun leu pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" fără drept. Totodată,acesta a solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolulde teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat pe 9 şi11 decembrie 2010. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru,Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi MirceaRusu.

Spectacoluldespre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus în scenăpe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii alecelor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a uneireconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

Astfel,în urma cercetărilor au rezultat şi numeroase discuţii cu participanţi la răsturnarearegimului şi la execuţia soţilor Ceauşescu. Ulterior, dintre acestea au fostalese şase monologuri, ele constituind de fapt un inedit prolog al Procesului şistabilind atmosfera din zilele Revoluţiei: un amestec de euforie, nesiguranţă şisentiment de trădare.

Autorulşi directorul proiectului este Milo Rau.

Marca"Ceauşescu" a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şiMărci şi îi are ca titulari pe Valentin Ceauşescu şi pe Mircea Oprean, soţulZoiei Ceauşescu. OSIM arăta, într-un comunicat din februarie, că marca"Ceauşescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi serviciiincluse în Clasificarea de la Nisa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image