2017-01-20 06:00

ULTIMA ORA


Fără secţii ale Poliţiei Rurale în Delta Dunării

 |  15:00
Fără secţii ale Poliţiei Rurale în Delta Dunării

Reorganizarea secţiilor de Poliţie Rurală din judeţul Tulcea nu va afecta şi Delta Dunării, din cauza specificului acestei zone, acţiunea care a fost pusă în practică în ultima lună la nivelul judeţului având drept efect negativ o creştere a consumului de carburanţi, potrivit adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), comisar şef Ştefan Dobre.

La nivelul judeţului, în octombrie au început să funcţioneze patru secţii ale Poliţiei Rurale, în oraşele Tulcea şi Măcin, precum şi în comunele Peceneaga şi Stejaru, solicitarea Primăriei comunei Baia de a se înfiinţa o secţie şi în această comună neprimind încă un răspuns de la nivelul IGPR, dar fiind considerată ineficientă de conducerea IPJ, potrivit Agerpres.

'Secţia de Poliţie Rurală nr. 1, cu sediul în municipiul Tulcea, coordonează activitatea secţiilor de poliţie din Delta Dunării care funcţionează ca posturi de poliţie comunale independente, neputându-se reorganiza pe noul principiu din cauza poziţiei acestora în zonă deltaică unde patrulările sunt dificil de realizat', a declarat joi comisarul şef Ştefan Dobre. De asemenea, două din posturile de poliţie din Delta Dunării, cele din comunele Sarichioi şi Jurilovca, sunt sub coordonarea Poliţiei Rurale din comuna Stejaru. 'A crescut consumul de combustibil, dar este un lucru firesc în condiţiile în care la cele patru secţii am maşini care patrulează continuu. Nu am cum să le opresc. În schimb, rezultatele activităţii sunt altele, iar din primele evaluări putem spune că în mediul rural infracţiuni de ultraj nu au fost, iar criminalitatea s-a menţionat la un nivel constant. Mi-e greu să dau cifre pentru că am avut ca referinţă doar o singură lună, iar activităţile au fost foarte multe', a menţionat reprezentantul IPJ Tulcea. Potrivit sursei, doar secţia de Poliţie Rurală din comuna Peceneaga are în momentul de faţă un şef, pentru funcţiile de conducere ale celorlalte secţii din judeţ urmând să se organizeze concurs. Necesitatea punerii în practică a proiectului de reorganizare a Poliţiei Rurale a apărut, potrivit IPJ, ca urmare a capacităţii insuficiente de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional în mediul rural, a lipsei continuităţii în misiunile de patrulare şi intervenţie şi pe fondul creşterii numărului agresiunilor împotriva poliţiştilor din mediul rural, prin proiectul de reorganizare având în vedere înfiinţarea secţiilor de poliţii care să coordoneze activitatea mai multor posturi de poliţie din mediul rural.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image