2018-12-19 15:46


FC Sion a depus plângere împotriva UEFA la Comisia Europeană

 |  20:01
FC Sion a depus plângere împotriva UEFA la Comisia Europeană

Clubul elveţian FC Sion şi 'unii dintre jucătorii săi' au depus plângere împotriva Uniunii Europene de Fotbal la Comisia Europeană, pentru a denunţa diverse încălcări ale dreptului comunitar, potrivit unui comunicat publicat luni.

Gruparea din 'ţara cantoanelor' a adăugat că este vorba, în special, 'de refuzul UEFA de a califica jucătorii respectivi pentru Europa League, precum şi de excluderea din Europa League dictată împotriva lui FC Sion, pe motiv că jucătorii respectivi au îndrăznit să se adreseze unei instanţe civile'.

FC Sion este în litigiu, în faţa mai multor instanţe din Elveţia, cu FIFA şi UEFA, pentru că nu a respectat o interdicţie de recrutare de jucători. Această interdicţie i-a atras excluderea din Europa League, competiţie organizată sub egida UEFA.

Elveţienii şi-au multiplicat recursurile pentru a fi reintegraţi în Europa League, iar plângerea depusă în faţa Comisiei Europene este ultimul episod.

FC Sion tocmai a angajat un avocat belgian, Jean-Louis Dupont, care va reprezenta clubul în această procedură.

Dupont este avocatul aflat la originea celebrei Legi Bosman, o decizie a Curţii de Justiţie a Comunităţii Europene, adoptată pe 15 decembrie 1995, referitoare la sportul profesionist. În urma cazului Bosman, fotbaliştii profesionişti din Uniunea Europeană au obţinut dreptul de a se muta fără nicio restricţie, de la un club la altul, la final de contract.

'Două jurisdicţii elveţiene ne-au dat dreptate, însă UEFA nu se jenează să încalce în mod deschis aceste două decizii ale justiţiei şi doreşte ca TAS să aibă ultimul cuvânt', a precizat preşedintele lui FC Sion, Christian Constantin, potrivit Agerpres.

Plângerea solicită, între altele, Comisiei Europene să aplice o amendă UEFA, care 'poate atinge 10 la sută din cifra sa de afaceri anuală'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


D
31 Oct 2011

bravo fc sion!
Random imageUltimele stiri


loading...