2018-12-10 02:59


Fenerbahce a făcut apel împotriva excluderii sale din LC

 |  14:56
Fenerbahce a făcut apel împotriva excluderii sale din LC

Clubul de fotbal Fenerbahce Istanbul, campioana en titre a Turciei, a făcut apel joi împotriva excluderii sale de către federaţia turcă din ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor, din cauza anchetei judiciare legate de meciurile trucate din sezonul anterior, informează AFP, citată de Agerpres.

Avocatul lui Fenerbahce, Haluk Burcuoglu, a depus o cerere în acest sens pe lângă comitetul de arbitraj al Federaţiei turce de fotbal (TFF).

TFF a decis miercuri excluderea lui Fenerbahce din Liga Campionilor. UEFA a anunţat că Fenerbahce a fost înlocuită în faza grupelor de altă echipă turcă, Trabzonspor.

'Această decizie nu are nimic de-a face cu justiţia. (...) TFF nu are autoritatea să excludă un club din Liga Campionilor', a afirmat avocatul.

Apelul lui Fenerbahce are puţine şanse de izbândă. Dacă el va fi respins, clubul se va putea adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Preşedintele TFF, Mehmet Ali Aydinlar, a declarat că dacă Fenerbahce nu ar fi fost exclusă din Liga Campionilor, UEFA 'ar fi putut exclude Turcia timp de 8 ani' din competiţiile internaţionale.

Presa sportivă estimează că Fenerbahce pierde 25 de milioane de euro în urma excluderii din cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

TFF a explicat că decizia sa a fost luată în urma avertismentelor trimise de UEFA, care a indicat că excluderea echipei din Istanbul va fi o sancţiune care-i va permite să nu deschidă ea însăşi o anchetă disciplinară.

TFF a ales să o retragă pe Fenerbahce, deoarece clubul nu voia să renunţe singur la participarea la Liga Campionilor. Fenerbahce a criticat cu vehemenţă această măsură şi a acuzat TFF că a cedat în faţa 'poziţiei ilegale a UEFA'. Peste 30 de persoane, incluzându-l pe Aziz Yildirim, preşedintele lui Fenerbahce, au fost inculpate în Turcia, fiind suspectate de trucarea a 19 meciuri din sezonul trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-05

TAGURI: Fenerbahce exclusa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...