2017-01-16 18:12

ULTIMA ORA


Fetiţă de 12 ani ţinută în lanţuri, după ce fusese vândută de părinţi pentru căsătorie

 |  14:22
Fetiţă de 12 ani ţinută în lanţuri, după ce fusese vândută de părinţi pentru căsătorie

O fetiţă de 12 ani care provine dintr-o familie de ţigani turci a fost ţinută în lanţuri timp de mai multe zile după ce părinţii ei o vânduseră unei familii din Valu lui Traian, în vederea căsătoriei, fata fiind preluată, joi, de poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cazul fetiţei a fost sesizat joi dimineaţă, printr-un apel la 112, iar poliţiştii din comuna Valu lui Traian care au mers la locuinţa respectivă au găsit-o pe fată legată cu un lanţ de piciorul unui pat, informează Mediafax.

Reprezentanţii Poliţiei afirmă că fetiţa ar fi fost vândută pentru căsătorie, aşa cum se practică în familiile de romi, iar pentru că ar fi încercat să fugă a fost legată de pat.

În acest caz au fost anunţaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, iar fetiţa a fost dusă la medicina legală pentru a fi consultată şi a se stabili în ce stare este.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Roxana Onea, a declarat că fetiţa provine dintr-o familie de ţigani turci şi fusese vândută pentru căsătorie cu un copil de 12 ani.

"Anunţul la 112 a fost făcut chiar de minorul de 12 ani, care a anunţat poliţia pentru că nu o voia pe fată", a declarat Roxana Onea, care a precizat că fetiţa urmează să fie integrată în regim de urgenţă într-un centru specializat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image