2017-01-17 09:05

ULTIMA ORA


Financial Times: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar putea dura ani de zile

 |  13:19
Financial Times: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar putea dura ani de zile
Aderarea României şi Bulgariei laSchengen va fi mai degrabă o chestiune de ani decât de luni, deoareceîncrederea în instituţiile judiciare necesară "nu există acum", audeclarat surse diplomatice de la Bruxelles, citate de Financial Times, înediţia online de marţi.

" Va fi o chestiune de ani, maidegrabă decât de luni până când România şi Bulgaria vor putea adera la Schengen", a afirmat un diplomat european.

"Încredereaîn instituţiile judiciare necesară pentru extinderea Schengen prin aderareaacestor ţări nu există acum", a adăugat el.

Sursediplomatice de la Bruxelles au declarat că perspectivele României şi Bulgariei de intrare în zona deliberă circulaţie europeană se diminuează, pe măsură ceguvernele celorlalte state membre UE insistă asupra îmbunătăţirii sistemuluijudiciar şi impulsionarea luptei împotriva corupţiei.

Aceastăsituaţie influenţează şi negocierile de aderare la UE a Croaţiei, maimulte state membre ezitând în principal deoarece consideră că România şiBulgaria nu şi-au îndeplinit angajamentele asumate în timpul negocierilor deaderare.

Ministrulolandez de Externe, UriRosenthal, a afirmat că trebuie trase învăţăminte din lecţiile extinderiloranterioare.

"O evaluare a situaţiei existente nu este suficientă. Trebuiesă ne asigurăm că reformele sunt ireversibile, iar acest lucru necesită unsistem de monitorizare care să funcţioneze până la aderare. Vrem o poliţă deasigurare puternică", a spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image