2017-01-20 12:20

ULTIMA ORA


Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, achitat în dosarul pentru sprijinirea unui grup infracţional

 |  13:19
Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, achitat în dosarul pentru sprijinirea unui grup infracţional

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, ArpadPaszkany, judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şişantaj, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Cluj, pentru ambele capete deacuzare, însă decizia nu este definitivă.

Curtea deApel Cluj a pronunţat, vineri, sentinţa în apelul înaintat de procurorii DIICOTîmpotriva unei decizii a Tribunalului Cluj care îl achitase pe Paszkany, judecatpentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj.

Curtea deApel Cluj a respins apelul DIICOT ca nefondat, astfel că Paszkany a fost achitat pentru ambele capete de acuzare.

Decizia poate fiatacată cu recurs în zece zile de la pronunţare, recursul urmând să fie judecatla ICCJ.

Înurmă cu o săptămână, judecătorii Curţii de Apel Cluj au audiat 16 martori îndosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grupinfracţional şi şantaj, precum şi pe Paszkany şi pe omul de afaceri IulianDascălu, parte vătămată.

Lafinalul audierilor, procurorul DIICOT a cerut ca apelul să fie admis şi fiecauza să fie trimisă spre rejudecare Tribunalului Cluj, fie ca instanţa să sepronunţe şi să îl condamne pe Arpad Paszkany pentru şantaj şi sprijinirea şifinanţarea grupului "Gazeta".

Arpad Paszkany a spus în faţajudecătorilor că solicitările procurorului sunt "absurde", pentru căel nu l-a obligat sau forţat pe Iulian Dascălu să facă vreo tranzacţie cu el,afirmând că patronul Iulius Mall a insistat să se întâlnească cu el pentru a stingeconflictul privind licitaţia de construire a centrului comercial dinGheorgheni.

Omul deafaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzatcă în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus deLiviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, apublicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare.

Dosarul afost înregistrat în 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Potrivitprocurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului în interespersonal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de cătremembrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facăsau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sausă încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

De asemenea,omul de afaceri clujean a fost acuzat că, în perioada ianuarie - noiembrie2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilortrustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi,firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru sumaderizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţisituată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 deeuro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image