2019-01-24 04:32


Fiscul a confiscat bani şi bunuri în valoare de peste 520 milioane de lei în primele 11 luni

 |  13:28
Fiscul a confiscat bani şi bunuri în valoare de peste 520 milioane de lei în primele 11 luni

AgenţiaNaţională de Administrare Fiscală (ANAF) a confiscat în primele 11 luni bunurişi sume de bani în valoare de 521,3 milioane de lei şi a aplicat amenzi în urmaverificărilor de 380 de milioane de lei, cu 20% peste nivelul din perioadasimilară a anului precedent, potrivit instituţiei.

Organelede inspecţie fiscală şi de control din cadrul ANAF au întocmit peste 9.200 desesizări penale, cu 22,5% mai mult decât în primele 11 luni ale anului trecut,pentru care au stabilit prejudicii de 6,3 miliarde lei.

Învederea asigurării colectării creanţelor fiscale, organele de inspecţie fiscalăşi control ale ANAF au dispus peste 3.000 de măsuri asiguratorii pentru suma de5,1 miliarde lei.

Înaceeaşi perioadă, Fiscul a stabilit obligaţii suplimentare de plată la bugetulde stat de 10,5 miliarde lei (circa 2,45 miliarde euro), cu 70% mai multcomparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent.

"Acestrezultat obţinut pe linia combaterii evaziunii şi fraudei fiscale a fost atinsîn condiţiile scăderii numărului de inspecţii cu 1,17%, urmare unei planificărimai eficiente şi a unei analize de risc mai riguroase", se arată într-uncomuniat al instituţiei.

ANAFva prelua toate atribuţiile Autorităţii Naţionale a Vămilor şi GărziiFinanciare, care vor fi desfiinţate şi transformate în structuri saudepartamente fără personalitate juridică în cadrul ANAF coordoate de câte unvicepreşedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

PotrivitGuvernului, restructurarea instituţiei este necesară pentru a consolida cadrullegal privind lupa împotriva evaziunii fiscale, pentru a elimina paralelismeleşi evaluarea fiscală diferită sau chiar contrară a aceleiaşi operaţiunieconomice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...