2017-01-19 17:32

ULTIMA ORA


Fitch a retrogradat ratingul UniCredit

 |  10:49
Fitch a retrogradat ratingul UniCredit

Agenția Fitch a retrogradat cu o treaptă ratingul celei mai mari banci italiene, UniCredit, de la "A" la "A-", cu perspectiva negativă. Totodată,  agenția avertizează că ar putea scădea notele unor instituţii financiare din Italia, Spania şi Franţa.

După retrogradarea Franței, Fitch a arătat că ar putea coborî calificativele pentru şase ţări din zona euro, inclusiv cel al Italiei.

"Retrogradarea reflectă dificultăţile din piaţă, dar şi operaţionale, cu care se confruntă băncile din întreaga lume, în special în Europa", au explicat reprezentanții agenției în comunicatul transmis marţi seară.

Nota UniCredit pentru datorii pe termen lung a fost scăzută la "A-", iar ratingul pe termen scurt a fost coborât de la "F1" la "F2". Agenția a plasat sub supraveghere ambele calificative, cu posibilitate de retrogradare.

La rândul său, UniCredit a detaliat, într-un comunicat, că agenția a revizuit nota în linie cu reevaluarea mai multor bănci europene, posibilitatea unei noi retrogradări fiind determinată în principal de analiza ratingurilor suverane, respectiv plasarea ratingului Italiei sub supraveghere.

Marţi seară, alte şapte bănci italiene au fost plasate de Fitch sub supraveghere cu posibilitatea de retrogradare, inclusiv Intesa Sanpaolo, Banca Monte dei Paschi di Siena şi UBI Banca, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-23

TAGURI: rating, Italia, Fitch, UniCreditComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image