2017-01-25 01:28


Fiul lui Gaddafi fugit în Niger, a fost arestat

 |  07:17
Fiul lui Gaddafi fugit în Niger, a fost arestat

Statele Unite ale Americii au primit confirmarea arestării lui Saadi, al treilea fiu al lui Gaddafi, din partea autorităţilor nigeriene. Pentru un moment autorităţile nigeriene nu au luat o decizie, ci analizează posibilitățile viitorului imediat ale fiul fostului dictator.

„Am primit confirmarea de la guvernul Nigeriei că Saadi a intrat în ţară şi sunt în curs să-l transfere sau l-au transferat deja în capitala Naimey, unde urmează să-l ţină sub arest", conform unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Premierul nigerian Brigi Rafini a anuțat luni că, începând cu data de 2 septembrie, nu mai puţin de 32 de persoane din anturajul lui Gaddafi, apropiaţi şi membri ai familiei, printre care şi unul dintre fii săi, Saadi, s-au refugiat în Nigeria.

De asemenea, printre refugiaţi se numără şi trei dintre generalii fideli ai fostului lider libian. Alte grupuri de persoane au pătruns în Nigeria şi au fost acceptate de autorităţi din "raţiuni umanitare".

„Din câte ştim, printre cei 32 nu se află nicio persoană pe numele căreia să fi fost emis vreun mandat de arestare sau de urmărire din partea instanţelor internaţionale”, a adăugat oficialul nigerian.

Fostul dictator şi ceilalţi fii ai săi, printre care Seif al-Islam care a fost prezentat drept un potenţial succesor, sunt căutați în continuare de noile autorităţi libiene, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-19

TAGURI: Gaddafi, Saadi, Libia, Nigeria, arestatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image