2018-12-12 18:36


Fiul ministrului Sănătăţii, numit şef de spital într-o singură zi

 |  20:37
Fiul ministrului Sănătăţii, numit şef de spital într-o singură zi

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, a câştigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Ritli Ladislau Csongor a fost declarat câştigător al concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, potrivit Mediafax. Informaţia a apărut pe site-ul unităţii medicale luni, la ora 14.00, cu toate că, potrivit anunţului de desfăşurare a concursului făcut săptămâna trecută de către Primăria Oradea, pentru luni era programată doar prima probă din cele trei, şi anume testul-grilă pentru verificarea cunoştinţelor din legislaţia privind managementul unităţilor sanitare. Conform rezultatelor publicate pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Ritli a participat, tot luni, la proba de susţinere a proiectului de management, programată pentru miercuri, şi la interviul în faţa membrilor comisiei de concurs, probă programată să aibă loc joi. Potrivit anunţului de pe site-ul unităţii medicale, fiul ministrului Sănătăţii a obţinut la testul-grilă nota 9.20, iar la celelalte două probe a fost notat cu 10.

Contactat pentru a explica de ce concursul, care trebuia să aibă loc pe durata a patru zile, s-a încheiat după o singură zi, preşedintele comisiei de concurs, viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp, a afirmat că aşa au decis membrii acestei comisii.

"Dacă celălalt candidat (Gavril Grebenişan - n.r.) s-a retras, membrii comisiei au decis să organizeze toate trei probele într-o singură zi. Şi aşa nu mai are cine să conteste rezultatele", a declarat Carp.

Comisia de concurs a fost formată din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, preşedintele comisiei), juristul Adrian Cocoş (şef al Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului Sănătăţii, post pe care îl ocupă prin detaşare, el fiind anterior şeful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, instituţie pe care a reprezentat-o în comisie) şi conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Ritli Ladislau Csongor a fost singurul candidat la concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradeadupă, ce luni dimineaţă, cu două ore înaintea începerii primei probe, managerul interimar al unităţii, Gavril Grebenişan, şi-a retras dosarul.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare să înţeleagă ce doreşte", a declarat Grebenişan.

Ritli Ladislau Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă o dată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, în luna august a acestui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...