2017-01-24 23:22


Flori olandeze blocate în vămi, suspectate de prezența unei bacterii

 |  16:06
Flori olandeze blocate în vămi, suspectate de prezența unei bacterii

Autoritățile române au blocat sâmbătă toate transporturile de flori, bulbi și semințe importate din Olanda datorită suspiciunii existenței unei bacterii periculoase.

„Toate transporturile de flori, bulbi și semințe provenind din Olanda au fost oprite la posturile vamale și Agenția națională fitosanitară efectuează prelevări în urma bănuielilor privind posibila prezență a unei bacterii”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a administrației fiscale (ANAF)Sabina Zereș, informează Agerpres.

Un TIR încărcat cu plante, flori, seminţe şi bulbi a fost oprit în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, după ce, în urma unor analize preliminare ale Direcţiei Agricole, produsele s-au dovedit purtătoare ale unor bacterii periculoase, susține Comisarul şef al Gărzii Financiare (GF) Bihor, Călin Gal.

"Sunt oprite şi supuse controlului toate transporturile cu plante provenind din Ungaria şi Olanda. Primul asemenea transport a intrat vineri seară, prin PCTF Borş. Rezultatul preliminar, primit în această dimineaţă a arătat prezenţa unei bacterii periculoase pentru sănătate. În prezent se mai fac anumite investigaţii, iar rezultatul final va veni luni, când se vor dispune şi măsurile. Transportul este în prezent indisponibilizat", a spus Gal, pentru .

De asemenea, în judeţul Ilfov, un depozit cu zeci de tone de seminţe de flori şi bulbi aduse din Olanda, a fost verificat, sâmbătă, de echipe ale ANAF şi ANPC. Transportul fusese comandat de o firmă desfiinţată de mai mulţi ani şi unele etichete conţineau indicații unor substanţe interzise şi periculoase.

Acest incident are loc pe fondul deteriorării relațiilor dintre Olanda și România, după ce guvernul olandez a indicat, vineri, că se va opune din nou intrării țării noastre în spațiul Schengen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-06

TAGURI: Olanda, flori, bacterie, vămiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image