2017-01-16 22:02

ULTIMA ORA


FMI nu discută un nou împrumut pentru Grecia

 |  07:13
FMI nu discută un nou împrumut pentru Grecia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a negat marţi posibilitatea de a creşte sprijinul său financiar acordat Greciei prin intermediul unui nou împrumut. Fondul continuă să lucreze în cadrul celor 30 de miliarde acordate în mai 2010 și pentru moment nicio participare a FMI la un nou plan nu a fost negociată, a precizat şeful misiunii FMI în Grecia, Poul Thomsen. 

"Misiunea nu este aici pentru a discuta despre un nou program", a explicat Poul Thomsen la Atena, unde au început luni discuţii cu privire la politica economică a noului guvern, intrat în funcţie în noiembrie. Guvernul grec a discutat de asemenea şi cu ceilalţi doi creditori publici ai ţării, Banca centrală şi Comisia Europeană

Cu toate acestea, negocierile ar trebui să conducă la un nou plan de finanţare pentru Grecia "în valoare de 89 de miliarde de euro până la sfârşitul lunii ianuarie", a declarat ministrul grec al Finanţelor, Evangelos Venizelos.

"Avem un program în desfăşurare şi intenţionăm să continuăm să sprijinim Grecia. Nu exista nicio cerere pentru un nou program (…) Liderii europeni au declarat la summitul lor precedent din iulie că ei vor continua să sprijine Grecia atât timp cât este necesar pentru ca ea să îşi regăsească accesul pe piaţă, presupunând desigur că programul rămâne pe calea cea bună", a afirmat șeful misiunii FMI, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-01

TAGURI: Poul_Thomsen, FMI, GreciaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image