2018-12-19 07:38


Focar de infecţie la Spitalul Judeţean Galați

 |  22:57
Focar de infecţie la Spitalul Judeţean Galați

Un bărbat a murit, iar doi sunt în stare gravă în urma unei infecţii care a apărut la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi, informează Realitatea.net.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost operat în secţia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă Galaţi. În urma operaţiei plaga s-a infectat, iar în câteva zile bărbatul a murit.

Alţi doi bărbaţi au fost contaminaţi cu aceeaşi bacterie. Unul dintre pacienţii infectaţi cu acinetobacter (bacterie întâlnită de obicei în infecţiile intraspitaliceşti) se simte bine, iar celălalt se află în stare critică şi este internat la secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicii au luat probe din blocul operator şi din secţia de neurochirurgie. Se pare că reabilitarea ambulatoriului şi instalaţia de ventilaţie se numără printre cauzele apariţiei acestei bacterii.

În acest moment secţia spitalului nu este închisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...