2017-01-18 04:03

ULTIMA ORA


Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti în Suceava

 |  11:48
Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti în Suceava

Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seriţan Poroch, a declarat, luni, că poliţiştii de frontieră suceveni au apelat la focuri de armă pentru reţinerea a trei contrabandişti de ţigări, au confiscat marfă în valoare de 800.000 de lei şi au indisponibilizat două microbuze.

În zona de competenţă a SPF Vicov, duminică noaptea, poliţiştii au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări, reușind să observe cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României către două microbuze staţionate în zonă. Deși au fost somate verbal, persoanele au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au apelat armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical.

Au fost reținuți trei cetăţeni români:P.Ion, de 43 ani, C.Ilie, de 29 ani şi P.Viorel, de 39 ani. Acestora li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Cele două microbuze care se aflau în zona, înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, erau încărcate cu 300 de baxuri ce conţineau 124.370 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova. Microbuzele, în valoare de 16.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul SPF Vicov, iar marfa, în valoare de aproximativ 800.000 lei, a fost confiscată de către poliţiştii de frontieră, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-12

TAGURI: focuri, frontieră, Suceava, contrabandăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image