2017-01-20 22:15

ULTIMA ORA


Fondatorul Megaupload, eliberat pe cauţiune

 |  09:42
Fondatorul Megaupload, eliberat pe cauţiune

Kim Schmitz, fondatorul site-ului Megaupload.com, inculpat pentru escrocherii şi violări ale drepturilor de autor, a fost eliberat pe cauţiune în cursul zilei de miercuri de justiţia neozeelandeză, informează AFP, citat de Agerpres.

Cunoscut sub pseudonimul „Kim Dotcom”, Schmitz, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat la 20 ianuarie, în Auckland, Noua Zeelandă, alături de alţi trei responsabili ai Megaupload.

Judecătorul i-a interzis lui Kim Schmitz să intre pe internet şi să rezerve zboruri cu elicopterul. El va rămâne la proprietatea sa, cu excepţia cazului unei urgenţe medicale. Decizia judecătorului neozeelandez reprezintă un pas înapoi pentru justiţia americană, care cere extrădarea omului de afaceri şi a celor trei responsabili ai site-ului, eliberaţi, de asemenea, pe cauţiune.

Site-ul Megaupload a fost creat în 2005, în Hong Kong, fiind vizitat de circa 50 de milioane de utilizatori în fiecare zi. Acesta a fost închis pe 19 ianuarie de justiţia americană, care îi acuză pe responsabilii paginii de internet de a fi câştigat 175 de milioane de dolari (132 de milioane de euro) prin activităţi ilegale şi de a fi cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, oferind copii piratate ale unor filme, programe televizate sau alte conţinuturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-16

TAGURI: fondator megaupload, kim schmitz, eliberare cautiune, eliberare megauploadComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image