2018-11-19 15:59


Fonduri europene pentru dezvoltarea turismului

 |  12:07
Fonduri europene pentru dezvoltarea turismului

Doritorii de investiţii în domeniul construcţiei pensiunilor şi dezvoltării activităilor agroturistice vor putea apela, între 17 aprilie şi 16 mai 2012, la fondurile europene puse la dispoziţie de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), informează Agerpres.

În perioada menţionată, va fi deschisă cea de-a şaptea sesiune pentru depunerea proiectelor finanţate din bani europeni care se încadrează în măsura 313 'Încurajarea activităţilor turistice' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013. Suma totală a fondurilor puse la dispoziţie de APDRP este de 186,5 milioane de euro. Potrivit Ghidului solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, plafonul maxim al finanţării unui proiect fiind de 100.000 euro. Tot de un procent public nerambursabil de 85% din totalul cheltuielilor eligibile beneficiază şi proiectele de investiţii ce vizează activităţile recreaţionale într-o limită maximă de finanţare de 200.000 euro.

În ceea ce priveşte cheltuielile de promovare aferente dezvoltării şi marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie să se încadreze în limita a 10.000 euro, iar în vederea creării de site-uri web, în limita a 5.500 euro. APDRP precizează că în cazul pensiunilor agroturistice (construcţie nouă) solicitantul trebuie să aibă domiciliul, în momentul cererii sprijinului financiar, în locul unde realizează investiţia respectivă, iar la momentul finalizării, beneficiarul trebuie să domicilieze permanent în acel loc în care s-a înfiinţat pensiunea agroturistică, fie în aceeaşi clădire, fie în clădire independentă. O investiţie într-o pensiune agroturistică poate îmbina activităţile agricole cu serviciile turistice în interiorul unei gospodarii agricole sau ferme, astfel încât să aducă venituri suplimentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-09

TAGURI: fonduri europene, dezvoltare turism, fonduri APDRP, pensiuni, promovare turism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...