2018-12-15 09:25


Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

 |  23:01
Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este din nou cea mai puternică femeie din lume, potrivit topului „Forbes“ 2011. Ea o devansează pe Hillary Clinton, secretarul de stat american (locul al doilea), şi pe preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff (locul al treilea).

În ultimii cinci ani Angela Merkel a fost desemnată de patru ori cea mai puternică femeie din lume. În 2010, ea a fost devansată de Michelle Obama, prima-doamnă a SUA, aflată în acest an pe locul al optulea.

Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupă de politică, afaceri, organizaţii de caritate sau lucrează în mass-media. În top 100 se regăsesc şi artiste, precum excentrica Lady Gaga, care, la vârsta de 25 de ani, este cea mai tânără dintre femeile incluse în această listă şi ocupă poziţia a 11-a.

Aceste femei, cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 85 de ani, controlează împreună un fond total de 30.000 de miliarde de dolari, potrivit „Forbes". 29 dintre ele sunt directoare de companii, iar opt sunt şefi de stat. 26 de femei apar în premieră pe această listă prestigioasă.

Printre ele se află Michelle Bachmann (22), candidata la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane, şi Jill Abramson, director editorial la „New York Times". Cea mai în vârstă femeie este regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, la vârsta de 85 de ani, ocupă poziţia a 49-a.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...