2017-01-17 09:30

ULTIMA ORA


Formaţiunile politice parlamentare, aşteptate la Cotroceni pentru consultări

 |  09:38
Formaţiunile politice parlamentare, aşteptate la Cotroceni pentru consultări

Formaţiunile politice parlamentare sunt aşteptate luni, la Cotroceni, pentru consultări. Perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului reprezintă principalele subiecte care vor fi dezbătute în cadul întrevederii cu şeful statului.

După ce, lunea trecută, când trebuiau să aibă loc, au fost amânate, aceste teme fac obiectul unei invitaţii a şefului statului la consultări pentru a doua oară în ultimele zile. Totuşi, partidele şi formaţiunile parlamentare au fost prezente la discuţii cu preşedintele Băsescu pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Şeful statului a trimis duminică o nouă scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări pe fondul grevei parlamentare a Opoziţiei.  La ora 12,00 consultările se vor ţine cu reprezentanţii Uniunii Social Liberale, iar la 13,00 cu cei ai Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din România, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Uniunea Social Liberală urmează să decidă, în cursul dimineţii de luni, dacă va participa sau nu la aceste consultări şi mandatul pe care îl va avea. Victor Ponta a precizat că o decizie în acest sens va fi luată după ce va discuta cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Invitaţia şefului statului reprezintă o încercare de a muta atenţia opiniei publice de la 'incapacitatea Guvernului de a gestiona situaţia din judeţele afectate de zăpadă', a declarat Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator.

Susţinând necesitatea deblocării situaţiei din Parlament, reprezentanţii Puterii au anunţat că vor merge la consultările de la Cotroceni.

'Alegerile anticipate nu mai reprezintă o temă de discuţie pentru UDMR, după ce a fost instalat noul Guvern', a declarat, duminică, preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen. Soluţia pentru deblocarea activităţii Parlamentului este dialogul cu Opoziţia, pentru ca aceasta să revină la lucrările Legislativului, a precizat liderul UDMR, Hunor Kelemen. De asemenea, acesta a declarat că Puterea poate asigura cvorumul la Senat, dacă se mobilizează.

Apreciind că stabilitatea şi ''pacea socială'' sunt elemente ''vitale'' pentru România şi acest lucru nu poate fi realizat decât dacă toate forţele politice înţeleg să aşeze interesul naţional deasupra celui de partid, UNPR a anunţat că va da curs invitaţiei şefului statului la consultări.

Democrat-liberalii vor face tot posibilul pentru identificarea soluţiilor care să conducă la ratificarea Tratatului european de convergenţă fiscală, deblocarea dialogului între partidele parlamentare şi buna funcţionare a Legislativului, a declarat secretarul general al PDL, Ioan Oltean, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-04

TAGURI: Cotroceni, consultări, parlament, UNPR, USL, PDL, PSD, partideComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

1946 SI 2012=DIKTATURA
13 Feb 2012

Se duc la TroCoceni,pentr u a mima "democratia" -sl ugile : pd minus l. udeme reu pe ei, traditorii si shleahta aia de asa zisi etnici, pentru a mai lua " lumina " !!!
BOJIDAR
16 Dec 2012

Programul Partidului Popo rului – Dan Diaconescu. Numai pt. cretinoizi si degenerati mintali. 1.CA TE 20.000 DE EURO PENTRU FIECARE ROMAN... 2.MARIR EA TUTUROR SALARIILOR SI PENSIILOR. 3.ANULAREA TU TUROR TAXELOR SI IMPOZITE LOR ACTUALE. 4.CETATENII NU VOR MAI PLATI RATE LA BANCI TIMP DE 12 LUNI. D elirul continuă. Si to tusi PP-DD (in direct si in prima reluare directa) a obtinut la alegerile p arlamentare din 2012, 68 de mandate (21 de senator i si 47 de deputati). CO NCLUZIE: “Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” (Petre Ţuţea).

Adauga un comentariu

Random image