2018-10-18 04:47


Formula 1: Trei echipe îşi schimbă numele din sezonul viitor

 |  12:10
Formula 1: Trei echipe îşi schimbă numele din sezonul viitor

Acţionarii Campionatului Mondial de Formula 1 au aprobat schimbările de nume ale echipelor Lotus-Renault, Team Lotus şi Virgin Racing, în cadrul unei reuniuni care a avut loc joi, la Geneva.

Astfel, Renault va deveni din 2012 Lotus, în timp ce Team Lotus îşi va schimba numele în Caterham. De asemenea, a fost aprobată şi modificarea numelui team-ului Virgin Racing, care se va numi de anul viitor Marussia.

Decizia de schimbare a numelor va pune capăt situaţiei confuze create de cele două echipe malayeziene Lotus care beneficiază de motorizare Renault, în condiţiile în care echipa Lotus-Renault nu se mai află în proprietatea producătorului francez de automobile, informează Agerpres.

În 2012, Lotus-Renault va deveni Lotus, numele actualului sponsor al echipei, în timp ce Team Lotus îşi va schimba numele în Caterham, compania britanică producătoare de automobile sport, pe care malayezienii au achiziţionat-o recent.

Virgin Racing a solicitat, la rândul său, modificarea numelui în Marussia, producătorul rus de automobile sport, acţionarul majoritar al echipei şi, totodată, principalul său sponsor în acest sezon.

Hotărârea adoptată la Geneva urmează să fie ratificată oficială de către Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIFA), cu ocazia viitoarei sale reuniuni, programată pe 7 decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...