2016-10-25 01:05

ULTIMA ORA


Forțele de ordine au deschis focul în Siria

 |  22:18
Forțele de ordine au deschis focul în Siria

Forţele de securitate siriene au deschis focul vineri pentru a dispersa mii de manifestanţi, care cereau înlăturarea de la putere a regimului preşedintelui Bashar al-Assad. În confruntări un om a murit, potrivit postului de televiziune Al Jazira.

Protestatarii au ieşi din nou în stradă în regiunile Damasc, la Hama, Deraa, Homs, dar şi în oraşele Amouda şi Deir Ezzor, au anunţat reprezentanţi ai organizaţiilor Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) şi Comitetele locale de coordonare (LCC).  Un om a murit în confruntări. De asemenea, s-au înregistrat răniţi în localităţile Homs şi Nawa, în provincia Deraa, iar o manifestaţie feminină a avut loc la Jassem, unde legăturile telefonice au fost întrerupte.

Potrivit televiziunii publice siriene, diferite grupări armate au atacat vineri un punct de control din Talbiseh, în provincia Homs, rănind mai mulţi membri ai forţelor de ordine. De asemenea, în jur de 50 de persoane au încercat fără succes să-i incite la proteste pe credincioşii de la moscheea al-Hassan din al-Midan, o suburbie a Damascului, citează Xinhua. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-14

TAGURI: Siria, manifestanți, Bashar al-AssadComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Bashar al Assad acuză Israelul și Turcia Bashar al-Assad, președintele contestat al Siriei dar susținut de Moscova, a acordat un interviu... 18 Oct 2016 | (2)
Eșec la reuniunea pentru Siria. Un nou armistițiu mai are de așteptat acordul diplomaților Reuniunea de la Lausanne pe tema războiului din Siria, la care au participat reprezentanţii... 16 Oct 2016 | (0)