2019-03-20 23:56


Forţele internaţionale au ucis 80 de talibani în sud-estul Afganistanului

 |  14:00
Forţele internaţionale au ucis 80 de talibani în sud-estul Afganistanului

Aproximativ 80de talibani au fost ucişi sâmbătă de forţele internaţionale, care au respinsatacul acestora împotriva unui post militar din sud-estul Afganistanului, înapropiere de frontiera cu Pakistanul, a anunţat guvernoratul provincieiPaktika.

"Primeleelemente pe care le-am primit din regiune indicau că 30 de talibani au fostucişi şi cinci soldaţi ai forţelor internaţionale au fost răniţi înincident", a declarat Mukhlis Afghan, purtătorul de cuvânt alguvernoratului din Paktika.

"Darpotrivit veştilor proaspete primite de la serviciile noastre de informaţii, 80de talibani au fost ucişi", a adăugat Afghan.

ComandamentulNATO anunţase anterior un atac al insurgenţilor împotriva unui post avansat dindistrictul Bermal, în provincia Paktika.

Atacul s-aderulat în cursul nopţii, iar insurgenţii utilizau mortiere, lansatoare derachetă şi mitraliere împotriva unei baze de mici dimensiuni a NATO.

Cinci militaristrăini au fost răniţi în atac. NATO a cerut sprijin aerian, pentru bombardareainsurgenţilor.

"O aeronavăa coaliţiei a atacat insurgenţii, trăgând trei muniţii de înaltăprecizie", a precizat NATO, făcând referire la rachete ghidate.

Potrivit NATO,forţele aeriene au deschis focul de asemenea asupra unor insurgenţi dinapropierea bazei.

Proximitateataberei militare cu frontiera sugerează că insurgenţii ar fi putut veni dinPakistan.

Insurgenţii suntascunşi în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, bastion al talibanilorafgani şi al talibanilor pakistanezi aliaţi cu al-Qaida.

În paralel, treimilitari străini au murit în atacuri ale insurgenţilor în ultimele ore, unulvineri, în sud, iar alţi doi sâmbătă, tot în sud.

Aceste deceseridică la 610 numărul soldaţilor străini morţi în cadrul operaţiunilor militaredin Afganistan de la începutul anului, potrivit unui bilanţ al AFP întocmit pebaza celui al site-ului independent icasualties.org.

Anul 2009 a fostdeja, cu 521 de morţi, cel mai mortal pentru militarii străini de când forţainternaţională, condusă de Statele Unite, a înlăturat talibanii de la putere,la sfârşitul lui 2001.

În medie, doimilitari străini mor în fiecare zi în Afganistan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...