2017-01-17 12:51

ULTIMA ORA


Forţele lui Kadhafi mută cadavrele victimelor lor în zone bombardate de coaliţie

 |  13:12
Forţele lui Kadhafi mută cadavrele victimelor lor în zone bombardate de coaliţie

Forţele colonelului Muammar Kadhafi plaseazăcadavrele victimelor lor în locuri bombardate de forţele coaliţieiinternaţionale, pentru a face să se creadă că este vorba despre civili ucişi dealiaţi, a afirmat sâmbătă secretarul american al Apărării, Robert Gates.

"Avem numeroase rapoarte alespionajului potrivit cărora Kadhafi mută cadavrele oamenilor pe care i-a ucispentru a le pune în locurile pe care le-am atacat noi", a declarat Gatesîntr-un interviu care va fi difuzat duminică de postul american de televiziuneCBS, din care au fost publicate extrase sâmbătă.

Regimullibian acuză forţele coaliţiei că au provocat numeroase victime civile, darpiloţii americani şi din celelalte ţări angajate fac dovadă de o"precauţie extremă" pentru a evita această situaţie, a afirmat el.

"Adevărul este că ne e greusă ştim precis dacă noi suntem responsabili pentru victime civile", arecunoscut el.

Oficialiimilitari ai coaliţiei au susţinut de mai multe ori în cursul săptămânii că nuexistă "indicii privind victime civile" după atacurile aeriene.

"Misiunea noastră este săprotejăm populaţia civilă şi ne alegem ţintele şi planificăm acţiunile având aceastaca principală prioritate", a afirmat contraamiralul american GerardHueber, unul dintre coordonatorii operaţiunilor militare.

Britaniciişi canadienii au anunţat că au renunţat la atacuri aeriene asupra unorobiective militare pentru a nu risca să atingă civili.

În cursulunei misiuni de salvare a unui pilot al avionului F-15 accidentat în apropierede Benghazi, în noaptea de luni spre marţi, avioane americane au lansat douăbombe, rănind cel puţin opt persoane, potrivit unor surse medicale locale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image