2017-01-16 17:57

ULTIMA ORA


Forţele lui Khadafi au lansat atacuri aeriene în două oraşe controlate de opoziţie

 |  13:46
Forţele lui Khadafi au lansat atacuri aeriene în două oraşe controlate de opoziţie
Forţeleloiale liderului libian Muammar Kadhafi au lansat, miercuri, atacuri aerieneasupra a două oraşe controlate de opoziţie în ultimele zile, relatează presainternaţională.

Taberemilitare de la periferia oraşului Ajdabiya erau bombardate de avioane militaremiercuri dimineaţă, a declarat un lider tribal, citat de CNN. Tineretul dinAjdabiya se îndrepta spre zona de conflict pentru a apăra oraşul.

Liderultribal a mai declarat că forţele colonelului Kadhafi au preluat controlulasupra oraşului al-Brega, situat la circa 80 de kilometri vest. Acest oraşgăzduieşte un mic aeroport şi o instalaţie de rafinare a petrolului.

PotrivitSky News, forţele loiale lui Kadhafi au preluat controlul asupra uneiinstalaţii petroliere din apropierea oraşului Ajdabiya, situat în estul ţării.

Martoriideclară că două avioane de vânătoare au bombardat estul oraşului, situat la 800de kilometri de Tripoli, precizând că forţele loiale regimului avansează.

Protestatariişi forţele lui Kadhafi au fost implicaţi în confruntări violente în cursulnopţii, soldate cu 14 morţi.

"Esteadevărat. A fost un bombardament aerian al oraşului al-Brega şi forţele luiKadhafi l-au preluat", a declarat Mohamed Yousef, un ofiţer din oraşulAjdabiya.

Martoriisusţin că peste 100 de vehicule, care ar fi transportat membri ai miliţiei sauforţele loiale lui Kadhafi, au ajuns în al-Brega marţi şi adaugă că elicoptereau fost de asemenea folosite în raid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image