2017-01-19 10:54

ULTIMA ORA


Fost agent CIA acuzat de divulgarea unor informaţii către presă

 |  09:42
Fost agent CIA acuzat de divulgarea unor informaţii către presă

Ministerul american al Justiţiei a anunțat că John Kiriaku, fost agent al CIA, a fost pus sub acuzare luni pentru că a divulgat unui ziarist informaţii secrete cu numele colegilor săi şi elemente din interogatoriul unui membru al-Qaida. Este a doua oară în ultimul an când s-a recurs la demararea unor astfel de acţiuni împotriva angajaţilor Agenţiei, potrivit directorului CIA, David Petraeus.

Agentul acuzat, salariat al CIA între anii 1990 şi 2004, ar fi dezvăluit unui ziarist de la cotidianul New York Times identitatea a doi agenţi secreţi care activau sub acoperire.

Potrivit lui John Kiriaku, unul dintre cei doi agenți a fost implicat, în anul 2002, în capturarea şi interogarea lui Abu Zubaydah, membru marcant al al-Qaida.

Abu Zubaydah ar fi fost interogat de CIA prin tehnica simulării înecului, cazul lui fiind dat ca exemplu de cei care susţin interzicerea prin lege a unor astfel de metode de anchetă.

După ce avocaţii unor presupuşi terorişti capturaţi de armata americană au prezentat date despre care autorităţile americane ştiau că sunt secrete, acestea au reușit să descopere scurgerea de informaţii. Astfel, informaţiile au fost furnizate de Kiriaku presei, care la rândul său le-a trimis avocaţilor. Totodată, fotografii ale ofiţerului însărcinat cu prinderea lui Zubaydah au fost găsite asupra unora dintre cei capturaţi, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-09

TAGURI: CIA, presă, informațiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OVIC
20 Mai 2012

Da, pai eu asa am facut. Am lasat cortul la Bucura cu toate cele in el in 2 zile dferiite. Toata lum ea face asa acolo. E safe , e si salvamontul acolo. Si la Poiana Pelegii am v azut ca lumea lasa cortur ile si pleaca pe traseu, si la fel, este si salvam ont acolo, dar nu pot sa- ti spun din proprie exper ienta. Cred ca e ok.

Adauga un comentariu

Random image