2017-01-24 23:24


Foste paradisuri fiscale, reglementate internațional

 |  07:13
Foste paradisuri fiscale, reglementate internațional

Mai multe state cunoscute drept paradisuri financiare au susținut, miercuri, că aderă în prezent la regulile financiare internaţionale aplicate de autorităţile de reglementare.

Aceste țări au fost încurajate să adere la regulile internaţionale de cooperare şi schimb de informaţii în domeniul financiar prin inițiativa lansată, în martie 2010, de Consiliul de Stabilitate Financiară (Financial Stability Board, FSB).

'Pieţele financiare acţionează la nivel mondial şi, în consecinţă, o carenţă în cooperarea internaţională şi schimbul de informaţii poate compromite eforturile autorităţilor de reglementare sau de supraveghere pentru a se asigura că legile şi reglementările sunt aplicate', a precizat un comunicat al FSB.

Statele G20 au desemnat FSB să acţioneze în vederea reglementării sectorului bancar şi financiar. FSB are rolul de a face propuneri, membrii săi având răspunderea de a pune în practică măsurile adoptate în cadrul acordurilor 'Basel III'.

FSB a analizat circa 60 de jurisdicţii, inclusiv pe cei 24 de membrii ai săi. După evaluări 41 de ţări, dintre care 17 membre, au demonstrat un ataşament puternic faţă de normele definite de autorităţile de reglementare.

În 2009, printre aceste state figurau pe lista gri a paradisurilor fiscale a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îndeosebi Insulele Virgine Britanice, Insulele Caiman, Gibraltarul, Liechtensteinul şi Elveţia.

Au întreprins acţiuni sau au demonstrat un progres notabil în aplicarea acestor reguli aproximativ 18 state.

Libia şi Venezuela sunt singurele state care nu au deschis până în prezent dialogul cu FSB, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-26

TAGURI: paradisuri fiscale, FSBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image