2017-01-23 02:35


Fostul preşedinte croat, condamnat pentru 'ofensă publică'

 |  09:32
Fostul preşedinte croat, condamnat pentru 'ofensă publică'

Fostul preşedinte croat Stipe Mesic(2000-2010) a fost condamnat, vineri, de către un tribunal din Croația, la plata unei despăgubiri în valoare de aproape 9.400 de euro unui avocat francez, care l-a acuzat de 'ofensă publică'.

În octombrie 2008, în acelaşi dosar, Mesic a fost deja condamnat să plătească aceeaşi sumă avocatului franco-croat Ivan Jurasinovic, dar sentinţa a fost anulată în apel în luna august.

După sentința de vineri, fostul lider croat poate introduce un apel împotriva deciziei tribunalului. Fiindcă Mesic l-a sfătuit pe avocat, în noiembrie 2006 , 'să se ducă la Vrapce (un spital psihiatric din Zagreb) unde medicii noştri sunt cunoscuţi pentru eficienţa lor', acesta l-a acuzat pe fostul preşedinte că i-a afectat imaginea. Stipe Mesic a făcut declarațiile după ce presa croată a dezvăluit că face obiectul unei plângeri depuse în justiţia franceză de către Ivan Jurasinovic în numele clientului său Marin Tomulic, un fost responsabil al serviciilor secrete croate şi comerciant de arme. 

Alături de alte persoane, care ar aparţine unor cercuri mafiote croate, fostul președinte este acuzat că ar fi plănuit un atentat la Paris, împotriva lui Marin Tomulic, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-27

TAGURI: Stipe_Mesic, Croația, condamnatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image