2018-12-18 19:24


UPDATE: Iuşcenko cere audierea lui Putin în procesul Iuliei Timoşenko

 |  15:10
UPDATE: Iuşcenko cere audierea lui Putin în procesul Iuliei Timoşenko

Fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a declarat în faţa instanţei care l-a audiat ca martor în procesul fostului premier Iulia Timoşenko că premirul rus Vladimir Putin ar trebui de asemenea chemat să depună mărturie. Totodată, Iuşcenko a cerut chemarea în instanţă şi a directorului Gazprom, Aleksei Miller, informează RIA Novosti.

            Fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a sosit în dimineaţa zilei de miercuri la tribunalul Peciorsk din Kiev, pentru a depune mărturie în procesul în care lidera opoziţiei Iulia Timoşenko este acuzată de abuz în funcţie şi depăşirea prerogativelor de prim-ministru, relatează Agerpres.

            Iulia Timoşenko a fost de două ori prim-ministru în timpul mandatului de preşedinte al lui Viktor Iuşcenko şi este actualmente lidera opoziţiei din Ucraina. Tot miercuri, s-a prezentat la tribunal şi fostul consilier prezidenţial pentru securitate energetică şi cooperare internaţională, Bogdan Sokolovski. Iuşcenko a declarat iniţial că nu se va prezenta la proces, însă după ce a primit o nouă citaţie, în care a fost somat de către judecător să se prezinte ca „martor”, a sosit la tribunal.

           

            Fostul premier al Ucrainei este acuzată că a semnat contracte privind importul de gaze ruseşti la preţuri ridicate, în dezavantajul Kievului. Susţinătorii opoziţiei au denunţat procesul ca fiind unul motivat politic şi îl acuză pe principalul său adversar, actualul preşedinte Viktor Ianukovici, că se află la originea fabricării procesului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...