2017-01-16 19:17

ULTIMA ORA


Fostul secretar general al Guvernului, în vizorul ANI

 |  09:39
Fostul secretar general al Guvernului, în vizorul ANI

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a aprobat atribuirea unui imobil al Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat(RA-APPS) unei fundaţii conduse de soţul său, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Daniela Andreescu a avizat nota RA-APPS nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spaţiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din strada Matei Basarab nr. 71, Bloc L111A, sector 3, Bucureşti, pentru o perioadă de un an, Asociaţiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing, precizează un comunicat ANI. În cadrul acestei asociații Aurel Teodorescu, soţul secretarului de stat, deţine calitatea de preşedinte şi membru fondator.

Totodată, la data de 02.06.2010, Daniela Andreescu, care a ocupat funcţia de secretar general al Guvernului în perioada 5.01.2009 - 25.11.2011, a aprobat extinderea termenului de atribuire a spaţiului de la 1 la 5 ani. Ulterior, după ce în presă au apărut informaţii că aceasta se află în conflict de interese, premierul Emil Boc a revocat-o din funcţie. Persoana care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată să nu emită acte administrative sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau rudele de gradul I, potrivit dispoziţiilor art. 72 din din Legea 161/2003.

Nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului sau constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor.

Contractele încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese vor fi anulate în urma demersurilor ANI, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: Daniela_Andreescu, guvern, ANI, interese, secretarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image