2017-01-20 06:04

ULTIMA ORA


Fostul şef al OPC Braşov - 8 ani de închisoare

 |  13:45
Fostul şef al OPC Braşov - 8 ani de închisoare

Fostul şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, după numai patru termene de judecată. În timpul procesului, mai mulţi martori au susţinut că o parte din banii luaţi drept mită ajungea şi la PDL.

Ionel Spătaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de închidere a activităţii unui agent economic.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie-octombrie 2011, Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro. "Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de cinci luni", notează procurorii DNA în documentul citat.

Alexandru Muşat este acuzat de procurori că l-a ajutat pe Ionel Spătaru să primească 60.000 de euro din cei 70.000 de euro luaţi în total.

În 12 octombrie, Ionel Spătaru a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la administratorul firmei, denunţător în această cauză, 60.000 de euro, în două tranşe. El a fost reţinut de procurori, iar în 13 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

Surse judiciare declarau că doi ofiţeri ai SRI Braşov - Alexandru Muşat şi Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire, au intermediat primirea banilor.

Purtătorul de cuvânt al SRI Bucureşti, Sorin Sava, a confirmat atunci implicarea celor doi ofiţeri SRI şi a spus că aceştia au fost trecuţi în rezervă.

"Este adevărat. Ce pot să spun este că Serviciul Român de Informaţii ştia despre acest lucru şi a colaborat cu cei de la DNA, cărora le-a acordat sprijin de natură informaţională şi tehnică în toate etapele de documentare", declara Sorin Sava.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image