2018-12-15 12:19


Fotbalist mexican asasinat cu 27 de focuri de armă

 |  09:47
Fotbalist mexican asasinat cu 27 de focuri de armă

Ignacio „Nacho” Flores, participant la Cupa Mondială din 1978, în Argentina, a fost asasinat cu 27 de focuri de armă în noaptea de miercuri spre joi, la aproape 90 km sud de capitala Ciudad de Mexico.

Fostul jucător a fost împușcat în apropiere de Cuernavaca, oraş situat la 90 km sud de capitala Ciudad de Mexico, în timp ce călătorea într-o maşină împreună cu cei doi fraţi ai săi, care au fost răniţi, precum şi cu un copil de 10 ani, care a scăpat nevătămat, a declarat Efrain Vega, purtătorul de cuvânt al parchetului statului Morelos, relatează Agerpres. Flores a încasat 27 de gloanţe în cap, piept şi abdomen, au specificat autoritățile. Este exclusă ipoteza unui jaf, bunurile victimelor fiind intacte. Starea de sănătate a fraţilor lui Flores este stabilă, iar minorul a fost tratat pentru o criză nervoasă. Agresorii au deschis focul cu 2 km înainte de intrarea în Cuernavaca după ce au urmărit automobilul fostului forbalist mai mulţi kilometri.

Flores a jucat ca fundaş lateral în echipa mexicană Cruz Azul în perioada anilor '70 şi a fost selecţionat pentru Mondialul din 1978.

Statul Morelos, în care se află Cuernavaca, este teatrul activităţilor mai multor organizaţii criminale în ultimii ani, precum cartelul fraţilor Beltran Leyva şi cartelul Pacificului de Sud. Activitate principală a acestor cartelori este traficul de narcotice.

De asemenea, fiul poetului şi ziaristului Javier Sicilia a fost asasinat în apropiere de Cuernavaca, împreună cu alte şase persoane, în luna martie a acestui an. Evenimetul a dat naştere unei Mişcări pentru pace şi justiţie, condusă de tatăl victimei, care a cerut o schimbare în strategia autorităților. Numai în Mexic, începând din decembrie 2006, după ofensiva lansată de preşedintele Felipe Calderon împotriva narcotraficanţilor, cu sprijinul forţelor armate, violenţele legate de traficul de droguri s-au soldat cu peste 41.000 de morți.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...