2018-09-26 04:09


François Hollande: Franţa va trmite arme în Siria când va fi sigură că acestea ajung pe mâini bune

 |  09:41
François Hollande: Franţa va trmite arme în Siria când va fi sigură că acestea ajung pe mâini bune

Franţa refuză să livreze arme rebelilor sirieni până nu va avea certitudinea unui “control total” al situaţiei de către opoziţia siriană, a declarat joi preşedintele Franţei, François Hollande, în legătură cu riscul are armele să ajungă în mâinile grupărilor jihadiste, relatează AFP.

“Nu putem livra arme la sfârşitul embargoului (european asupra armelor), în luna mai, dacă nu există certitudinea că aceste arme vor fi folosite de opozanţi legitimi, departe de orice influenţă teroristă”, a declarat şeful statului francez în cursul unui interviu acordat postului de televiziune France 2.

“Pentru moment, cum nu există această certitudine, nu facem acest lucru până când nu vom avea certitudinea unui control total al situaţiei de către opoziţie”, a menţionat Hollande.

“În prezent, există un embargo şi noi îl respectăm”, a reamintit şeful statului francez, afirmând că embargoul este “încălcat de ruşi care îi trimit arme lui Bashar Al-Assad, iar asta reprezintă o problemă”.

În doi ani, “s-au înregistrat peste 100.000 de morţi în Siria, 100.000, cu un război civil ce se radicalizează şi jihadişti care profită de această oportunitate ca să-l lovească pe Al-Assad şi în acelaşi timp să îşi asigure un avantaj pentru viitor”, a subliniat preşedintele francez.

Opoziţia faţă de regimul de la Damasc “relativ s-a fragmentat în ultimele zile”, a adăugat Hollande, referindu-se la anunţul demisiei lui Ahmad Moaz Al-Khatib, liderul Coaliţiei naţionale siriene, principala instanţă conducătoare a opoziţiei.

“Nu putem lăsa ca un popor să fie masacrat fără să reacţionăm”, a mai spus François Hollande, citat de France Presse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-09-25

TAGURI: Francois Hollande, arme, Siria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...