2017-01-17 00:07

ULTIMA ORA


Franks: Potenţialul anual de creştere a economiei României este de 3% pe termen mediu

 |  13:38
Franks: Potenţialul anual de creştere a economiei României este de 3% pe termen mediu
Potenţialul anual de creştere a economiei este de 3%pe termen mediu, dar, pentru ca avansul să fie sustenabil, România trebuie sămajoreze producţia, inclusiv prin reintegrarea în piaţa forţei de muncă aromânilor din străinătate, consideră şefului misiunii FMI în România, JeffreyFranks.

În opinia oficialuluiFMI, deşi, pe termen mediu, potenţialul de creştere a economiei este de circa3%, instituţia estimează că PIB-ulva avansa cu 3,5%-4% anul viitor şi cu circa 4% în 2013.

Pentrua avea o creştere sustenabilă pe termen mediu, Franks consideră că cel maiimportant element este menţinerea stabilităţii macroeconomice.

Aldoilea element ca importanţă, menţionat de oficialul FMI, este asigurareacreşterii economice prin atragereade capital, forţă de muncă şi îmbunătăţirea tehnologiei.

"Suntmulţi români care nu sunt activi pe piaţa din România, mulţi oameni tineri.Este nevoie să îi aduceţi înapoi", a mai spus Franks în cadrul unuiseminar pe teme financiare.

Oaltă componentă esenţială pentru a avea creştere economică în viitor esteîmbunătăţirea infrastructurii, respectiv drumurile, căile ferate,electricitatea şi sistemul de canalizare.

Franksapreciază că pentru creşterea capitalului, o componentă esenţială a PIB, rămânecrucială absorbţia fondurilor europene, dar şi educaţia şi trainingul, pentrucă este nevoie de oameni calificaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image