2017-01-24 19:33


Franks: Preţurile la energie şi gaze pentru populaţie nu vor creşte în viitorul apropiat

 |  13:59
Franks: Preţurile la energie şi gaze pentru populaţie nu vor creşte în viitorul apropiat

Populaţianu trebuie să se aştepte la creşterea preţurilor la electricitate şi gaze în"viitorul apropiat", întrucât procesul de liberalizare a costurilorse va realiza gradual, până în 2015, şi diferenţiat pentru persoanele bogate şicele vulnerabile, a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Gospodăriilenu ar trebui să se aştepte la majorări de preţuri în viitorul apropiat,întrucât procesul de liberalizare a preţurilor la electricitate şi gaze vaîncepe mai târziu şi se va finaliza în 2015. Nu am definit încă când va începepentru că vrem să lucrăm mai întâi la definirea persoanelor vulnerabile şi vremsă le asigurăm protecţia", a spus Franks, în cadrul unei conferinţe depresă.

OficialulFMI a menţionat că prima fază a liberalizării preţurilor va viza alţiconsumatori decât populaţia, proces care va începe în lunile următoare şi va fiîncheiat în 2013.

Ela explicat că în urma procesului de liberalizare a preţurilor gospodăriilebogate vor plăti preţul real, restul urmând să achite mai puţin.

"Guvernul,Ministerul Muncii, Ministerul Economiei vor lucra cu autoritatea dereglementare în domeniul energiei. Toţi consumatorii vor avea o ajustareînceată pentru a proteja persoanele sărace", a spus Franks.

Ela menţionat că majorarea preţului la electricitate şi gaze ca urmare aprocesului de liberalizare depinde de suma pe care o plătesc în prezentgospodăriile, întrucât consumatorii plătesc preţuri diferite.

Tarifelela energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, pe baza unuicalendar care va fi stabilit până în septembrie 2011. Eliminarea preţurilorreglementate la energia electrică şi gaze a fost anunţată, luni seara, depremierul Emil Boc, la finalul negocierilor cu FMI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image