2019-02-22 12:27


Franks: România ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la finele anului, bani care intră la BNR

 |  13:33
Franks: România ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la finele anului, bani care intră la BNR

România arputea primi până la sfârşitul anului o nouă tranşă de la FMI, bani care vorintra în rezerva BNR, a declarat, luni, şeful misiunii FMI în România, JeffreyFranks.

"Ei(BNR - n.r.) ar urma să primească o tranşă suplimentară până la finele anului.Prin urmare, cred că poziţia băncii centrale este foarte bună", a spusFranks, după o întâlnire cu oficialii BNR.

Franks adiscutat cu reprezentanţii băncii centrale probleme legate de politicamonetară.

Boardul FMIva decide în a doua parte a lunii decembrie dacă România va primi o nouă tranşădin acordul de împrumut, pe baza evaluării misiunii Fondului, care se încheiepe 1 noiembrie.

România areun acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiareinternaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România aprimit până acum de la Fond tranşe în valoare de 9,8 miliarde DST, echivalentula 11,6 miliarde de euro (la cursurile de la momentele eliberării fiecăreitranşe) şi de 3,65 miliarde euro de CE.

Următoareatranşe de la FMI urmează să fie eliberată la mijlocul lunii decembrie şi are ovaloare de 769 milioane DST (870 milioane euro).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...