2017-01-17 19:35

ULTIMA ORA


Franţa dorește reducerea cu 10% pe an a imigraţiei

 |  09:04
Franţa dorește reducerea cu 10% pe an a imigraţiei

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a declarat că Franţa primeşte anual 200.000 de străini cu situaţie în neregulă şi este "prea mult". Cu această ocazie,  Guéant a reamintit obiectivul său de a reduce cu 10% pe an această imigraţie.

"Noi acceptăm pe teritoriul nostru în fiecare an 200.000 de străini cu situaţie în neregulă. Acest lucru este echivalent cu un oraş ca Rennes (Bretania, vest), este de două ori cât Perpignan (sud)(…) Mi se pare de asemenea prea mult. De ce este prea mult? Pentru că eu vreau la fel ca guvernul, ca preşedintele republicii (Nicolas Sarkozy), ca străinii care vin la noi să fie integraţi, să ne adopte legile, să adopte modul nostru de viaţă", a declarat Claude Guéant, reamintind punctul de vedere al preşedintelui Frontului Naţional, Marine Le Pen.  Ministrul a reamintit "obiectivul de a reduce cu 10% pe an", cu 20.000, această imigraţie ilegală, subliniind că autoritățile franceze vor respecta acest obiectiv.

"Franţa nu este închisă, Franţa nu este o ţară xenofobă", a afirmat Guéant, opunându-se, totodată, alegerii unor primari străini. Acesta a criticat "acordul Partidului Socialist şi Verzilor", care "devine programul Partidului Socialist (şi) va merge prea departe faţă de proiectul de lege ce va fi dezbătut în Senat, deoarece acest acord prevede eligibilitate. (…) Asta înseamnă că am putea avea primari străini. Foarte sincer, nu aş vrea să văd în departamentul Seine-Saint-Denis (suburbie pariziană), care are o puternică populaţie străină, că majoritatea primarilor devin străini", a completat ministrul. Totodată, Guéant a reamintit că dreptul de vot al străinilor este "din 1789 nedisociabil de naţionalitate".  "Am un alt motiv pentru a fi contra acestui drept de vot (al străinilor) care este de circumstanţă: există probleme mult mai importante acum cu care se confruntă ţara noastră. (…) Acesta este un subiect ce poate diviza şi Partidul Socialist se joacă cu focul", a declarat ministrul.

Un procent de 61% dintre francezi este favorabil votului străinilor, potrivit unui sondaj efectuat prin telefon la 25 şi 26 noiembrie pe un eşantion de 980 de persoane reprezentative pentru populaţia franceza, de peste 18 ani. Sondajul a fost realizat de BVA și va apărea luni în Le Parisien/Aujourd'hui en France, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-12

TAGURI: imigrație, Franța, străiniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image