2017-01-17 23:15

ULTIMA ORA


Franța și Germania vor un 'nou tratat' pentru Europa

 |  07:12
Franța și Germania vor un 'nou tratat' pentru Europa

Într-un discurs asupra crizei din zona euro, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a promis joi 'să militeze' împreună cu cancelarul german Angela Merkel pentru un 'nou tratat' care 'să refondeze Europa'. Refuzând 'să se meargă spre mai multă supranaţionalitate', șeful statului francez a chemat la o 'refondare' a Europei, bazată pe 'mai multă disciplină' pentru a înfrunta criza şi a se lua mai multe decizii 'cu majoritate calificată'. 'Franţa şi Germania, după atâtea tragedii, au decis să-şi unească destinele, să privească spre viitor împreună... Germania şi Franţa unite, aceasta este întreaga Europă care este unită şi puternică', a afirmat președintele francez în faţa a 5.000 de persoane la Toulon, cu opt zile înaintea unui summit european crucial. 'Îl voi primi luni la Paris pe cancelarul Merkel şi împreună vom face propuneri franco-germane pentru a garanta viitorul Europei (…) Franţa militează cu Germania pentru un nou tratat european, refondat şi regândit al organizării Europei. Mai multă solidaritate, mai multă responsabilitate asumată în faţa popoarelor de un veritabil guvern economic, aceasta este viziunea noastră pentru viitorul zonei euro şi viitoarea reformă a tratatelor', a declarat Sarkozy.

Președintele Franței a afirmat că actuala criză este 'o criză de credibilitate, o criză de încredere' și a asigurat că 'ceea ce s-a făcut pentru Grecia... nu se va mai repeta' şi niciun stat al zonei euro 'nu va fi pus în incapacitate de plată'.

''Un nou ciclu economic' se anunţă, care 'va fi un ciclu de reducere a datoriilor', apt să readucă 'balanţa economiei spre muncă şi producţie', a estimat Sarkozy. 'Trecerea de la un mare ciclu de îndatorare la un mare ciclu de reducere a datoriilor va fi însoţită de o ajustare cu care toate politicile economice ale ţărilor dezvoltate se vor confrunta', a explicat președintele francez. 'Europa care aplică în interior principiul liberei circulaţii şi care nu îşi controlează frontierele externe nu mai poate să dureze', a adăugat Sarkozy, sugerând că acordul Schengen privind libera circulaţie în interiorul spaţiului european trebuie 'regândit', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-15

TAGURI: Franța, Germania, Europa, tratatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image