2018-11-16 20:12


Franţa: Un mort şi zeci de răniţi după prăbuşirea podelei unui lăcaş de cult

 |  10:22
Franţa: Un mort şi zeci de răniţi după prăbuşirea podelei unui lăcaş de cult

Prăbuşirea unei podele într-un local din Stains, în apropiere de Paris, transformat în lăcaş de cult, a dus, duminică, la moartea unui copil de şase ani şi la rănirea a peste 30 de persoane. Au fost mobilizaţi aproximativ 150 de pompieri, 48 de vehicule şi un elicopter în operaţiunea de salvare.

Potrivit prefectului Christian Lambert, viaţa unui copil de doi ani, transportat la spitalul Necker din Paris, este în pericol, ca şi a unei femei de 42 de ani. De asemenea, Lambert a evocat o "urgenţă relativă pentru alte 32 de persoane", rănite în cădere. Prefectul a precizat că "era o ceremonie cu 100-150 de persoane la primul etaj. O parte din primul etaj s-a prăbuşit din cauza greutăţii (…) Persoanele au căzut cu podeaua".

În jur de o sută de persoane se reuniseră în familie de Paști în acest local folosit de o biserică evanghelică, frecventată în principal de comunitatea haitiană. Structura ar fi putut fi afectată de dansurile foarte ritmate care însoţesc de obicei aceste ceremonii, potrivit unei surse apropiată anchetei.

Prefectul a explicat că serviciile sale vor examina "problema siguranţei acestei săli" mai ales că "nu era nimeni dedesubt" şi bilanţul putea fi mult mai mare, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-05-20

TAGURI: Franţa, podea, biserică
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...