2017-01-21 12:50

ULTIMA ORA


Fraudă de 5 milioane de euro organizată de trei români şi un italian

 |  09:56
Fraudă de 5 milioane de euro organizată de trei români şi un italian

Un grup infracţional transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani, a fost anihilat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală. Trei români şi un cetăţean italian au constituit un grup infracţional organizat în scopul fraudării unor unităţi bancare din Uniunea Europeană. 

Utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, membrii grupării le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de la bănci din diverse state europene.

Acuzații au fraudat prin această metodă o unitate bancară din România. Aceștia au folosit un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5 milioane de euro în favoarea unuia dintre ei. Date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia erau folosite de inculpați pentru a îngreuna verificările.

Învinuiţii au fost depistaţi în flagrant delict la data de 22 decembrie, în timp ce încasau suma de 5 milioane de euro. Procurorii DIICOT au colaborat cu DCCO, DOS si SRI, dar și cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-15

TAGURI: fraudă, bănci, DIICOT, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image