2017-01-21 10:42

ULTIMA ORA


Fraude cu vize SUA pe internet!

 |  14:24
Fraude cu vize SUA pe internet!

Consulul General al SUA, Laurie Meininger, a atras atenţia, vineri, asupra fraudelor cu vize, pe Internet, explicând că, în ultimele luni, peste 600 de români s-au adresat ambasadei americane pentru a reclama că au fost victime ale unor astfel de tentative, informează Mediafax.

"Din păcate, există o reţea frauduloasă extrem de sofisticată pe Internet. Din fericire, majoritatea românilor ne contactează înainte de a trimite banii care li se cer. Li se cer - şi este o fraudă - între 500 şi 1000 de euro pentru o taxă de imigrare în SUA. Vreau să le spun tuturor că aceste mesaje nu provin de la Guvernul SUA", a explicat Meininger într-o întâlnire cu presa care a avut loc vineri.

"Nu ştim câţi oameni au fost păcăliţi astfel, dar vă pot spune că, începând din luna aprilie, am primit peste 600 de plângeri de la persoane care au primit e-mail-uri frauduloase. Şi, de fapt, chiar ieri am răspuns unui număr de 100 de e-mail-uri şi 20 de telefoane referitoare la astfel de fraude", a adăugat ea.

Potrivit oficialului american, îmbucurător este faptul că nici una dintre cele 600 de persoane nu au crezut în autenticitatea mesajelor pe care le-au primit. Surprinzător este însă, din perspectica consulului american, că mulţi dintre aceştia nu se înregistraseră în niciun program şi au fost uimiţi să primească mesajul.

"De câte ori primiţi întâmplător un e-mail cu mesajul «Aţi câştigat la Loteria Vizelor», sau «Aţi câştigat un apartament gratis în Statele Unite», sau un bilet către Statele Unite, sau o bursă în Statele Unite, să ştiţi că posibilitatea este de a vă confrunta cu o încercare de fraudare. De fapt, unele din acestea se folosesc de Guvernul Statelor Unite chiar în textul mesajului. Dar cea mai bună abordare este să vă uitaţi cu atenţie la adresa de e-mail de la care aţi primit mesajul şi să ştiţi că Guvernul american nu foloseşte terminaţiile .org sau .com. Orice adresă oficială de e-mail din partea guvernului american se termină cu .gov", a spus ea.

Laurie Meininger a adăugat că aceia care s-au înscris în mod corect în Loteria Vizelor nu vor primi niciun e-mail, ci vor avea la dispoziţie un număr de înregistrare obţinut după ce s-au înscris legal şi cu acest număr se vor conecta la site-ul Guvernului SUA.

Oficialul american a atras atenţia că este vorba despre fraude care se comit nu doar în România, ci în toată lumea. Numărul exact al persoanelor care primesc astfel de e-mail-uri este necunoscut şi nu poate fi estimat. De asemenea, numărul persoanelor care cad victime acestor înşelăciuni este de asemenea necunoscut. Autorităţile americane încearcă să combată acest fenoment.

Programul Loteria Vizelor este unul dintre cele mai populare. Peste 27.000 de români au emigrat în SUA prin intermediul acestui program începând din 1995.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image