2016-12-05 10:49

ULTIMA ORA


Frigul obligă Germania să apeleze la rectoarele scoase din reţea

 |  10:34
Frigul obligă Germania să apeleze la rectoarele scoase din reţea

Frigul a obligat Germania să apeleze marţi la rectoarele nucleare scoase din reţea, dar conservate cu titlu de rezervă pentru producţia de urgenţă. Aflate în sud-vestul Germaniei, unde situaţia este în mod special tensionată, din cauza prezenţei unor mari consumatori, cinci din cele opt reactoare germane au fost oprite în vară, în cadrul programului de renunţare la energia nucleară.

  Companiile Tennet, 50 Hertz, Amprion şi EnBW, care administrează reţele electrice, au decis să facă apel, ca măsură preventivă, la centralele nucleare din 'rezerva rece' înfiinţată de agenţia federală de resort. Aceasta este prima dată când Germania este obligată să apeleze la rezervele proprii după ce, în primăvara trecută, a decis să renunţe la energia nucleară în 2022, iar în decembrie a solicitat o primă rezervă de producţie de urgenţă instituită de Austria, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: frig, Germania, reactoare, nuclearComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ce șanse are Angela Merkel să obțină un nou mandat de cancelar Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se... 25 Noi 2016 | (1)
Alertă de călătorie MAE pentru Germania: Piloţii Lufthansa, în grevă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care informează... 23 Noi 2016 | (0)