2018-09-26 04:28


UPDATE. Fum negru după noile sesiuni de vot de la Vatican

 |  13:05
UPDATE. Fum negru după noile sesiuni de vot de la Vatican

UPDATE ora 14.01: Alegerea viitorului Papă nu este la fel ca cea a “directorului unei companii multinaţionale” şi capacităţile sale de management sunt importante fără a fi însă esenţiale, a declarat cardinalul austriac Christoph Schönborn, într-un interviu realizat înainte de intrarea în Conclav, relatează AFP.

 

Citat de site-ul “Vatican Insider” care urmează să difuzeze interviul, cardinalul, care a vorbit duminica trecută într-o parohie din Roma şi se află pe lista “papabililor”, a subliniat faptul că “alegerea unui Papă este un gest diferit de o alegere politică”.

 

“Nu este vorba despre alegerea directorului general al unei companii multinaţionale, ci a liderului spiritual al unei comunităţi de credincioşi. Din acest motiv, este mai presus de toate o persoană cu calităţi religioase: un om al credinţei şi Evangheliei, un om credibil”, a afirmat el.

 

Întrebat în legătură cu consecinţele scandalului “Vatileaks” de la Vatican, prelatul a constatat că “acele calităţi de manager vor fi cu siguranţă utile. ““Însă aceasta nu este prima calitate. Totul depinde de capacitatea sa de a fi un om al credinţei. Desigur luăm în considerare alte calităţi ale cardinalului, de exemplu dacă a condus o episcopie sau calităţile sale umane”, a afirmat el.

 

Pentru fostul elev şi apropiat al lui Benedict al XVI-lea, demisia acestuia din urmă “a fost un gest extraordinar de libertate. ““Cu acest gest, el a arătat faptul că norma umană cea mai importantă şi cea mai constrângătoare este întotdeauna o alegere liberă şi personală făcută cu conştiinţă”, a încheiat cardinalul Christoph Schönborn.

Fum negru a ieşit din nou, miercuri, pe coşul Capelei Sixtine, în jurul orei 10.40 GMT (12.40 ora României), ceea ce înseamnă că votul cardinalilor reuniţi în Conclav nu a dus la alegerea unui papă.

Cei 115 cardinali electori au continuat, în cursul dimineţii, Conclavul care a început marţi după-amiază, pentru alegerea unui succesor al lui Benedict al XVI-lea, după demisia istorică a acestuia din 28 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-25

TAGURI: Vatican, papa, fum negru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...